Kalenderen er meget tæt på at vise juni og det betyder sommer og sol for de fleste vedkommende, lgiesom det betyder at varmen for alvor er på vej ind over os. Maj har været en utrolig varm måned og meget tyder på juni bliver endnu varmere.

Strandturen skal blive god

Det er også sæson for tage til de mange kyster rundt om i landet for at nyde vandet og solen, men der en hage ved alting, og når det kommer til solen, så er det de farlige UV stråler, som desværre er skyld i mange tilfælde af hudkræft hvert år. Det er noget som er hver at tænke på inden t-shirten smides og kroppen plantes på håndklædet i strandkanten.

Solen er en kendt dræber, men der findes flere gode værn i mod det, nemlig solcreme! Det er et godt udgangspunkt og det første sted du skal starte. Der findes rigtig mange forskellige muligheder derude, og der er også forskel på virkningen af dem.

Hvilken solcreme?

Det er et godt spørgsmål, med flere svar. Først og fremmest så handler det meget om hvor du skal hen, er det sydpå så kræves der en god solcreme, er det nordpå til polarcirklen eller noget i den dur, så er det også vigtigt med solcreme, men så skal den måske ikke være ligeså stærk.

Tommelfingerreglen hedder sig faktor 15 herhjemme, hvor de bruges ca. 40 ml for en voksen og det halve for et barn. Det betyder at en bøtte solcreme helst ikke skal holde alt for længe, da der skal bruges noget for at bevare virkningen af det.

SKal du forbi de mere varme himmelstrøg sydpå, så er det også vigtigt at skrue op for faktoren. her anbefales det som udgangspunkt at bruge faktor 30, er du særlig udsat så skal der bruges faktor 50, som er tæt på at være helbeskyttende, da kun meget få stråler kan trænge igennem den.

Er skaden sket?

Er uheldet ude og skaden sket, så står du højst sandsynligt med en grim omgang soleksem, som ikke er videre spændende. Det kan heldigvis behandles relativt nemt, du kan finde udvalg af muligheder via linket.

Andre gode råd til hvis skaden er sket, kan være svære at finde; Men et af de helt simple er at holde de berørte områder kølige. På den måde undgår du at det bliver værre. Det er lidt det samme som hvis du brænder dig på noget varmt. Så er ventilation og måske koldt vand altid en god ting.

Andre gode råd til strandturen

Der er også andre faer som lurer når turen går til stranden. Det er bl.a. risikoen for at blive brændt af f.eks. brandmænd. Det kan gøre ekstremt ondt og hvis du er typen med allergi, kan det nemt blive en dårlig dag. Her kan en engangskraber være redningen sammen med lidt eddike. Førstnævnte fjerne de varme tråde sidstenævnt lindrer smerten, og fungerer som en slags antimiddel mod giften fra brandmanden.

Ved eksempelvis bistik anebfales det at medbringe allergipiller og noget til at suge gift ud med. Et løg kan være lindrende for smerten, men virker ikke hver gang.

Når man som privatperson skal flytte fra en bolig til en anden, ønsker man naturligvis at smide så lidt ud som muligt. Dette gælder også madvarer og medicin, der kan have betydning for ens pengepung, sundhed og velvære. Det er dog ikke så ligetil som mange går og tror, da disse produkter skal flyttes med varsomhed og under kontrollerede forhold, hvis de skal overleve rejsen. Skal man flytte bolig indenfor samme bygrænse, kan man trygt tage det roligt, her kræves der kun en køletaske til køle- og frostvarer samt en fugtfri kasse til medicinen.

Skal man derimod flytte langt, måske endda på tværs af landet, bør man tage andre overvejelser i spil. Det kan være svært at flytte madvarer som frosne grøntsager, færdigretter, is og lignende, hvis køreturen er lang og det er midt på højsommeren. Disse varer bør man derfor overveje at smide i skraldespanden, da man kan risikere at blive syg, hvis disse fryses op undervejs og derefter genfryses før man får tid til at spise dem. Fødevarer som konserves og glasvarer kan dog flyttes let og smertefrit, dog bør man pakke disse godt ind i avispapir og holde temperaturen under 10 grader celsius.

Opbevar madvarer optimalt under flytning med hjælp fra fagfolk

Når man skal flytte langt, men ikke ønsker at smide den frosne oksesteg eller andre fødevarer i skraldespanden, kan man benytte et flyttefirma. Det bedste flyttefirma man kan finde til jobbet kan tilbyde dig en flyttevogn, der enten er helt eller delvist afkølet. På denne måde kan man sikre sig, at madvarer og medicin holder sig friske eller frosne under flytningen.

Denne flyttemetode bruges også af restauranter, der flytter lokation, eller som skal opstarte en ny filial et andet sted i landet. Er der tale om medicin, enten til mennesker eller f.eks. Bayvantic til de firbenede som skal holdes køligt, kan man nøjes med en køletaske med et enkelt køleelement, der ikke er frosset, men blot har ligget i køleskabet indtil flytningen. Det er vigtigt at holde styr på fødevarer og medicin, der kræver specifikke temperaturer, da disse ellers kan blive dårlige eller miste effekten.

Gør din flytning lettere for dig og dine flyttemænd

Uanset om du vælger at flytte ganske privat med hjælp fra venner og familie, eller om du ønsker hurtigheden og letheden ved at lade professionelle flyttemænd klare opgaven, kan man spare tid og penge. Hvis man blot gør sit forarbejde ordentligt inden ens flyttemænd kommer, så kan flytningen overstås på nogle få timer, forudsat at man ikke flytter på tværs af landet.

Det første man bør gøre, er naturligvis at sørge for at pakke sine flyttekasser ordentligt. Dette gøres ved at ligge tunge ting nederst og fylde ovenpå med lettere ting. Kasserne må helst ikke bule i siderne, da dette gør dem sværere at stable i en eventuel flyttebil. Samtidig bør man sørge for tydeligt at markere, hvilket rum der er tale om for hver enkelt kasse. På denne måde kan man sikre sig at madvarer ender i køkkenet og medicin på badeværelset.

 

Karsprængninger er bittesmå, synlige blodårer, som ligger lige under huden. De er ofte til at finde på ansigtet, men de optræder også på ben, arme og krop. Årerne snor sig under huden, og mange sammenligner derfor de grenformede blodårer med spindelvæv.

Karsprængninger på ansigtet kan være til gene på grund af deres synlighed. For de gør ikke ondt, og der følger heller ingen komplikationer med dem – kun i meget sjældne situationer er de smertefulde. Men i en del tilfælde er de meget synlige og kan på den måde være psykisk belastende for den, som de sidder på. Karsprængninger kan også udvikle sig og blive endnu tydeligere med tiden.

Det er dog muligt at fjerne dem gennem en professionel behandling af karsprængninger.

Hvorfor får man karsprængninger?

Der kan være flere grunde til, at du får karsprængninger. De hyppigste årsager er for meget sollys, skader på huden og betændelse i kroppen. Nogle faktorer er mulige at forebygge, men nogle kan du ikke gøre noget ved for eksempel kroniske sygdomme.

Du kan være disponeret for at få karsprængninger via dine gener. Har du et eller flere familiemedlemmer, som har karsprængninger, er der en vis risiko for, at du også får dem en dag.

Har du et job, hvor du enten står op eller sidder ned meget af tiden, øger du også din chance for at få karsprængninger. Har du dårlig blodomløb i dine ben, er du også i fare for at få dem.

Huden i dit ansigt er mere tyndt og sart end huden på din krop, og denne skrøbelighed gør, at det er meget nemmere at få karsprængninger der. Derudover eksponerer du også dit ansigt over for vejr, vind og skiftende temperaturer, hvilket også øger ansigtshudens skrøbelighed.

Sådan får du fjernet dine karsprængninger

Du kan godt komme af med dine karsprængninger, men det kræver du er villig til at betale for det. Der findes ingen hjemmeremedier, som kan fjerne de bittesmå, forgrenende blodårer. Og hvis du støder på produkter, som hævder, at de kan, bør du holde dig langt væk fra dem.

Den eneste og sikreste måde du kan fjerne karsprængninger på, er ved at få dem behandlet hos en professionel udbyder af karsprængningsbehandlinger.

Når du besøger en klinik, vil de fjerne din karsprængninger ved hjælp af mikroinjektion. Med andre ord betyder det, at behandleren vil sprøjte en væske ind i karsprængningerne, som vil få dem til at lukke og forsvinde af sig selv efter et par uger.

Før du får din behandling, vil behandleren dog undersøge og vurdere, om du også har åreknuder, som skal fjernes. Karsprængninger kan nemlig opstå på grund af åreknuder, og fjerner du den første uden at fjerne den sidste også, vil du kun få et midlertidigt resultat. Karsprængninger kan nemlig opstå som følge af åreknuder, og derfor er det vigtigt, at du får en grundig og fyldestgørende vurdering, inden behandlingen går i gang.

Et headset kan faktisk gøre godt for dig på flere punkter. Det er dog ikke noget, alle er klar over. Der er flere, der tror, at det blot er en simpel gadget, der gør det muligt for dig at lytte til musik. Faktum er dog, at det har meget andet at byde på, som gør det til en god investering. Derfor er det – helt afgjort – også noget, du bør overveje at investere i.

Hvis du har intentioner om, at skulle købe et headset, så er det dog vigtigt, at det gøres med omhu. Der findes et stort udvalg af headsets på det danske marked, men det er langt fra dem alle, der er pengene værd. Vil du være sikker på at gøre et godt køb, så kig forbi www.evermart.dk/bluetooth-headset, hvor du med garanti kan finde et godt headset.

Et headset giver dig mulighed for at slappe af

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du vælger et godt headset. Det er noget, der gør det muligt for dig at falde helt til ro og slappe af, hvis du vælger at lytte til noget rolig musik eller en god lydbog. Du kan være helt sikker på, at det er en helt anderledes oplevelse, hvis du vælger at gøre brug af et godt headset til netop dette.

Hvis du føler, at du har svært ved at falde til ro til dagligt, så er det en oplagt idé, at du enten sætter noget rolig musik på, tænder for en god lydbog eller du tilmed finder en app til din smartphone, der kan hjælpe med afspænding. Det er også noget, som dit headset gør muligt for dig, hvilket også betyder, at det er noget, som du vil blive rigtig glad for.

Et headset kan hjælpe dig med at holde koncentrationen

Ikke nok med, at et godt headset er i stand til at hjælpe dig med at slappe af og koble helt fra, så kan det oven i købet også være med til at hjælpe dig med at holde din koncentration i vejret. Det er blot endnu en god grund til, at du bør købe et godt headset, som du kan vælge at gøre brug af, når du er på arbejde eller på anden vis skal koncentrere dig.

Hvis du har svært ved at holde dig koncentreret sent på arbejdsdagen eller deslige, så er det en god idé, at du vælger at købe et headset, da det lige netop kan hjælpe dig med dette. Uanset om du skal bruge det til at slappe af i løbet af dagen eller du derimod skal bruge det til at holde din koncentration oppe, så er det vitalt, at du køber et godt headset.

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er der ikke nogen vej udenom, at du skal vælge dit headset med omhu – og at du skal være villig til at betale hvad, det rent faktisk koster at få noget, der er af høj kvalitet.

Rødvin er en drik som ingen andre. Rødvin kan noget helt særligt, og det er nok derfor, at man har drukket den i mange hundrede år. Traditionen startede i det gamle Grækenland – måske endda før. Og det er ikke for sjov, at man kalder det gamle Grækenland for civilisationens vugge. For mange af de gode traditioner fra dengang har varet ved – blandt andet vindrikningen. Vi drak den i Middelalderen, vi drak den i Renæssancen, vi drak den under Oplysningstiden – og vi drikker den nu. Men hvad er det egentlig, rødvinen kan?

Rødvin er godt for sindet. Nogle mennesker mener endda også, at det er godt for kroppen. Det sidste udsagn er op til diskussion. Det andet er ikke. Har man en gang prøvet glæden ved at drikke et rigtig godt glas rødvin og mærke den behagelige, moderate beruselse som følger med, så er man helt sikkert solgt. For ingen andre steder får man den perfekte kombination mellem en rig og spændende smag og muligheden for at drikke uden nødvendigvis at skulle være fuld. At drikke rødvin er nemlig noget, som vi primært forbinder med en god middag og stille og roligt samvær med venner.

Sundhed kan også være selvforkælelse

Der er mange mennesker, der er en smule bange for vin. For er det ikke både usundt og fedende? Det kan diskuteres, hvor sundt rødvin er for selve kroppen. Men det er vigtigt at huske på, at det at forkæle sig selv og give lidt slip er noget af det bedste, man kan gøre for sig selv og sin sundhed. Så hvad end man er skeptiker eller fan, så er der mange grunde til at kaste sig over rødvinen. Her kommer en kort guide til, hvilke typer af rødvin man med fordel kan vælge:

Der findes for eksempel en variant af rødvine, som man betegner som tørre. Det lyder mærkeligt, men man kan rent faktisk føle, at disse typer virker mere tørre og mere spidse på tungen. Hvis man spiser rødt kød eller mad med en mørk smag, er disse vine at foretrække. Ellers findes der også både krydrede og søde vine. Sødlige vine er typisk gode til søde retter, og krydrede vine til krydrede retter. Hvis man er i tvivl, så er det altid en god idé at spørge sin lokale vinmand i supermarkedet eller i vinbutikken.

Hvornår drikker man rødvin?

Svaret er egentlig: altid! Der er meget få situationer, som ikke bliver bedre af en god flaske rødvin. Der er dog nogle tidspunkter, hvor det er mere normalt eller socialt accepteret at hive en flaske op af lommen end andre. Typisk er rødvin allerbedst, når man får den til god mad. Maden og vinen forstærker nemlig hinanden og fremhæver små nuancer og særlige kvaliteter ved dufte og smage. Rødvin er også god efter maden eller til et lækkert ostebord. Men den kan også med forel bruges, når det er tid til alvorlige snakke eller når noget stort skal fejres.

D-vitaminer er essentielle for vores velbefindende, fordi vitaminet hjælper os med at optage og omsætte den kalk, vi indtager, så vores knogler forbliver sunde og stærke. Nylige studier indikerer også, at D-vitaminer har andre fordele, for eksempel ser det ud til, at vitaminet kan beskytte os mod forkølelser og depressioner.

Hvis du ikke får nok D-vitaminer, er du mere udsat for at blive ramt af knogleskørhed, ligesom du er udsat for svagere muskler og muskelsmerter. Det er fordi, at når du er i underskud af D-vitamin, begynder din krop at bruge af calciummet i knoglerne. Bliv klogere på D-vitaminer og almen sundhed på doc24.

D-vitaminer kommer fra solen

En nem måde at få D-vitaminer på er ved at opholde sig i sollys. D-vitamin er faktisk et hormon, der opstår, når vi udsættes for UV-B stråler fra solen. Når det sker, danner kroppen hormonet ud fra kolesterol i huden. Derfor er det et krav, at huden er helt bar, før vi kan danne nok D-vitamin i kroppen.

Men den nemme vej er ikke altid den bedste. For længere ophold i solen øger nemlig din risiko for at udvikle hudkræft. Ifølge Kræftens Bekæmpelse skyldes op imod 90% af alle tilfælde af kræft for store doser af UV-stråling fra solen eller solarier.

Med andre ord er det en ret risikabel metode til at få D-vitaminer på. Solcreme kan beskytte dig mod solens farlige stråler, men så nedsætter du hudens modtagelighed for solstrålerne. Det betyder, du skal opholde dig endnu længere i solen.

Der findes andre og mere sikre måder til at få D-vitaminer på, for eksempel kan du få dem gennem din kost, men du kan også få dem gennem kosttilskud.

D-vitaminer gennem kost og kosttilskud

At spise sig til sine D-vitaminer er desværre ikke lige så effektivt, som hvis man fik dem via solen. Til mindsker du din risiko for at få hudkræft gevaldigt, når du spiser dine D-vitaminer.

Gode madkilder inkluderer blandt andet fed fisk. Så spis du bare masser af laks, ørred, makrel, tun og ål – de er alle sammen gode kilder til vitaminet. Udover D-vitamin får din krop også sunde omega-3 fedtsyrer, når du spiser fed fisk.

En anden god kilde er svampe. Ligesom mennesker har nogle svampe evnen til at producere D-vitamin, når de udsættes for sollys. Men de fleste svampe bliver dyrket i mørke, og de indeholder derfor ikke vitaminet af gode grunde. Nogle producenter har dog set lyset, og de dyrker derfor særlige svampearter, som kan tåle sollys i ultraviolet lys for at fremskynde deres produktion af D-vitamin.

Er det for anstændeligt at lede efter fødevarer rige på D-vitamin, findes der en nemmere måde, hvorpå du kan få de vigtige vitaminer.

Kosttilskud kan hjælpe dig med at få din daglige doses D-vitamin nemt og simpelt. Når du tager kosttilskud, bliver du ikke udsat for solens stråler, og du behøver heller ikke lede efter bestemte fødevarer, som kan give dig et vitaminboost.

Alt du har brug for, kommer i form af en lille pille, som du skal tage 1-2 om dagen alt efter dit behov.

Den nyeste forskning viser, hvor vigtig vores søvn er for vores generelle helbred og sundhed, lige som det har afgørende betydning for, hvordan vores børn koncentrerer sig i skolen, og vi selv holder fokus gennem en lang arbejdsdag.

Samtidig er der miljøhensyn at tage, og her er alle former for tekstilprodukter som håndklæder, viskestykker og sengetøj et stort skridt i den rigtige retning, fordi bambus produceres effektivt uden at belaste vores miljø, fordi der ikke er brug for sprøjtemidler, og fordi bambus kræver ganske lidt vand for at gro.

Bambus sengetøj er super godt at sove i

Bambus sengetøj føles godt mod din hud og er helt silkeagtigt blødt. Derudover har det en række egenskaber, der gør materialet ideelt til netop sengetøj. Bambus har er termoregulerende og føles derfor lunt om vinteren og køligt om sommeren. Dertil kommer, at bambus har antibakterielle egenskaber, og opsuger sved, faktisk op mod syv gange bedre en bomuld. Derfor er bambus især optimalt for mennesker, der generes af nattesved, hvilket rigtig mange mennesker bliver.

Sengetøj af bambus holder sig frisk i længere tid, fordi det ikke optager de lugte, der ellers hurtigt kan komme i sengetøj. Det er også naturligt resistent mod de støvmider, der lever i vores senge.

Hvis du lider af allergi og eksem, bør du vælge at ligge i sengtøj, produceret af økologisk bambus, fordi det er blidt mod din følsomme hud, og fordi de antibakterielle egenskaber holder vækst af bakterier nede. Flere og flere mennesker opdager, at de har allergi over for for eksempel bakterier og husstøvmider, og det har skabt fokus på soveværelset, fordi vi tilbringer så mange timer i vores senge, som et sted, der kan være med til at skabe allergi.

Prøv bambus sengetøj, når du næste gang skal have nyt sengetøj, og oplev, hvordan det giver behagelige nætter og god søvn.

Hjælper dit sengetøj til en god nats søvn?

For mange mennesker er god søvn langt fra at være en selvfølge, men vi ved alle sammen, hvor vigtigt det er, at vi får sovet godt og tilstrækkeligt, hvis vi skal fungere optimalt i løbet af dagen.

Der er mange gode råd til, hvad man kan gøre for at optimere sin nattesøvn. Det handler om, hvad du spiser og drikker, før du går i seng, og hvad du foretager dig lige inden sengetid, men det er naturligvis også vigtigt, at du indretter dit soveværelse og tilpasser din seng, så du har de bedste forudsætninger for at sove godt.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at have det rigtige sengetøj. Det påvirker din hud og din kropstemperatur, som er helt afgørende for, at du kan sove. Derfor skal dit sengetøj vælges efter åndbarhed og temperaturregulering.

Godt sengetøj er en investering i god søvn, og det er en god idé at prøve økologisk sengetøj, hvis du sveder meget, når du sover, eller du har følsom hud, der let bliver irriteret. Det rigtige sengetøj kan faktisk hjælpe dig med at få en god nats søvn.

De fleste af os kender følelsen og den efterfølgende fornemmelse efter en god gang massage. Følelsen af velbehag, af at være blevet æltet igennem og mærke en frisk og givende fornemmelse. Måske føler man sig helt let, afslappet, meget træt eller noget helt fjerde. Afhængig af, hvilken type massage man har fået, og hvad årsagen til massagen har været. Det kan have været en langvarig skade efter for eksempel kontorjob, der har sat sine spor i nakke og skuldre. Det kan have været nogle forkerte løft eller en anden akut skade, der har krævet behandling. Eller måske var det bare tid til lidt luksus og forkælelse med dertilhørende afslappende massage…

Når man er ældre, har man sikkert allerede været igennem de ovenstående situationer – eller nogle af dem. Det kan sagtens være, man stadig – eller først nu – har behov for en form for massagebehandling. Af den ene eller anden grund. Men udover det, er der faktisk også meget, man selv kan gøre – både som ung og gammel. Man kan nemlig, ved at massere sig selv, gøre en masse gavn for – og ”vedligeholde” – sig selv.

God hjælp til selvhjælp med massagebolde

Hvis man ikke allerede har en massagebold i hjemmet, er det en god idé at anskaffe sig en. En sådan kan gøre utrolig meget gavn for ens velvære. Massageboldene fås i flere forskellige størrelser og kan anvendes på mange måder. For eksempel kan man, ved en af de mindre bolde, lægge sig på gulvet med bolden. Bolden placeres mellem gulvet og ens ryg/nakke/skuldre, og den ”køres” rundt og masserer de ømme steder. En massagebold, der jo har bløde pigge, er god til at trykke på de ømme punkter og løsne op. Bare lidt daglig massage med en sådan kan være nok til at holde myoserne på afstand – eller kan være et godt supplement til egentlig massagebehandling.

Små massagebolde til hænder og fødder

Der findes også nogle lidt mindre massagebolde, der er vældig egnede til massage af hænder og fødder. En type massage, vi alle bør huske på at bruge – uanset alder. Vi er nok tilbøjelige til at glemme at holde vores hænder og fødder i god form, men en god gang massage med en lille massagebold kan være meget gavnlig. Det kan hjælpe med at holde eksempelvis hænderne stærke og sunde. Bliver man for eksempel ramt af gigt, vil man hurtigt mærke, hvor vigtigt det er at holde sine hænder i gang. Det kan man bruge flere forskellige redskaber til, såsom disse massagebolde. Udover at holde hænder (og eksempelvis fødder og arme) sunde og i gang, er selve massagen også rar og behagelig. Og man bestemmer jo selv, hvor hårdt det skal være.

Så husk endelig, at der god selvhjælp at hente, når kroppen er øm det ene eller andet sted. Eller når man blot vil holde sig sund og styrke sin krop. Det er en rigtig god og givende ting at gøre for sig selv – livet igennem. Og hvem kan sige nej til en god gang massage..?

En konfirmation er en stor og betydningsfuld begivenhed. Derfor er det vigtigt, at du som arrangør sørger for at give dig selv plads og tid til at nyde dagen. Selvfølgelig skal du indtage værtsrollen og være klar fra start til slut, men dagen skal gerne byde på mere end arbejde.

Du er dog naturligvis ikke interesseret i at gå ned på kvaliteten eller mængden af mad- og drikkevarer. Af denne årsag er dit bedste bud helt klart at bestille mad udefra. På sådan vis sikrer du dig og dine gæster en dejlig madoplevelse i løbet af hele arrangementet, uden at du skal tilbringe størstedelen af dagen i køkkenet.

Det ville immervæk være en skam at misse store dele af dagen og samtidigt ikke rigtigt have tid til at slappe af og snakke med de forskellige gæster.

Hvad end du befinder dig i Risskov, Århus eller et hvilket som helst andet sted i landet, kan du uden problemer komme nemt i kontakt med et hensigtsmæssigt cateringfirma. Det behøves derfor ikke at være en kamp at sikre god mad og service til den kommende konfirmation.

Vær med til at udvælge maden og slip dernæst ansvaret

Som arrangør er du højst sandsynligvis mere end interesseret i at være med til at bestemme menuen. Dette kan du heldigvis sagtens også, selvom du vælger at bestille mad udefra i form af catering.

Den store fordel er, at du ikke er alene om at udvælge menuens forskellige komponenter. Derimod får du udførlig og professionel hjælp igennem hele planlægningsforløbet, hvilket utvivlsomt udelukkende er fordelagtigagtigt.

Det er selvfølgelig helt og aldeles arrangøren, der skal træffe de endelige beslutninger, men vær ikke bleg for at lytte til eksperternes rådgivning. Dette kan immervæk guide dig på rette vej til at udvælge en god, lækker og grundigt sammensat menu.

Den anden massive fordel er, at du ganske enkelt kan slippe størstedelen af ansvaret, så snart aftalen er på plads. Du skal med andre ord ikke selv ud at knokle løs i køkkenet, hvilket giver dig rig mulighed for at nyde konfirmationen i fulde drag.

Når dagen er ovre, vil du med sikkerhed glæde dig over at have truffet denne beslutning. Konfirmationer er trods alt ikke ligefrem begivenheder, der sker hver uge, måned eller år for den sags skyld. Sørg derfor for at få nydt dagen, samtidigt med at du sikrer alle en god madoplevelse.

Få planlagt din catering ned til mindste detalje

Når det er dig, der er arrangør og kunde hos et cateringfirma, er det ligeledes dine behov, der tages udgangspunkt i. Altså er det i høj grad op til dig at bestemme, hvorvidt der skal bestilles en buffet eller alternativt en ordning med tallerkenanretninger.

Dertil skal du naturligvis selv sidde i førersædet, når det kommer til at udvælge de forskellige dele af menuen. Her gør du dog også klogt i at tage højde for dine gæster, såfremt disse har eventuelle allergier eller madvaner, som der bør imødekommes.

Under alle omstændigheder er der rigeligt med muligheder for at skræddersy madplanens indhold til de præferencer, som du vælger at vægte højest.

Såfremt du omvendt er mere end tilfreds med at overlade planlægningen til de professionelle madeksperter, har du imidlertid ligeledes mulighed for dette. Pointen er blot, at du ikke skal holde dig tilbage, hvis du sidder inde med specifikke ønsker og inputs.

Uanset hvad vil du gøre dig selv en kæmpemæssig tjeneste, hvis du fravælger køkkentjansen og bestiller mad udefra. Med den rette udbyder får du netop afholdt den ideelle konfirmation med mad af høj kvalitet og masser af tid og ro til at nyde dagen.

Slagteri

Vi er i Danmark verdens førende inden for dyrevelfærd, og vi vil gerne behandle dyrene så godt som muligt. Derfor er slagterier med fokus på velfærd i stor fremgang, så vi kan give dyrene en god afsked, inden de ender på vores middagsbord.

Den traditionelle form for slagtning, hvor dyrene transporteres i flere timer i en lastbil, kan virke meget stressende på dyrene. Dette kan du undgå ved at få en velfærdsslagter ud til dig på gården, som så vil stå for slagtningen her.

På denne måde ender dyret sine dage i lykkelige omgivelser, og undgår stressen fra køreturen. Samtidig har dyret mulighed for at have sin kendte ejer ved sin side under slagtningen, hvilke også giver ro og dyrevelfærd.

Kødet bliver bedre af en velfærdsslagtning

Udover den langt bedre dyrevelfærd ved en velfærdsslagtning, så bliver kødet også langt bedre på denne måde. Når et dyr bliver stresset udsender det stresshormoner i til kroppen, som igen vil forplante sig til kødet.

Dette bevirket, at kødet ikke bliver ligeså mørt, som det kunne blive uden stress. De konventionelle slagterier har dog også fokus på dette, hvorfor de går alt hvad de kan, for ikke at stresse dyrene.

Det er dog bare ikke muligt at skabe en ligeså rolig ramme for slagtningen, hvis dyret først er blevet kørt i lang tid i en bumpende lastbil sammen med andre ukendte dyr. For derefter at blive ført ind i en slagtebygning, som det ikke kender.

Det at få en slagter ud på gården er dermed det klart bedste for både dyret og for kødets kvalitet. Samtidig har mange velfærdsslagtere specialiseret sig i alverdens lækre kødprodukter. Man får dermed mulighed for at vælge mellem flere gourmetpølser, velhængte bøffer og meget mere. Når slagteren har den ekstra kærlighed til dyret inden slagtning, plejer han også at gøre sig ekstra umage med kødet.

Vælg din lokale slagter

Er du på udkig efter en god slagter, så prøv at kigge i dit eget lokalområde først. Bor du Vestjylland, så kan du f.eks. kigge i Videbæk, hvor der er en rigtig god velfærdsslagter. Eller i en af de andre byer tæt ved, der er generelt mange dygtige slagtere rundt om i landet.

Det gode ved at vælge den lokale slagter er, at han nemmere kan komme hjem til din gård og forestå slagtningen her. Samtidig kender du sikkert nogle naboer, som har benyttet sig af denne slagter, og du kan dermed høre deres mening først.

Det er også nemmere at hente kødet igen, når slagteren har haft noget af kødet med til sit slagteri for at udskære det. Samtidig er det hyggeligt at besøge slagteren, så du kan få en smagsprøve på de gode produkter, som han er ved at lave af dit dyr.

Det styrker desuden lokalsamfundet og skaber gode relationer, hvilket er vigtigt i de mindre byer. Du får højst sandsynligt også den bedste pris, ved at vælge den lokale slagter. Så skal slagteren nemlig ikke bruge tid og penge på transport, ligesom han gerne vil have dig til at reklamere for hans forretning i lokalområdet.

På denne måde er det en fordel for både dig, slagteren og dit dyr, når du vælger at få slagtet dine dyr lokalt. Har du en gårdbutik, så er det også god reklame for denne, da slagteren også taler med en masse potentielle kunder til din butik.