Gør strandturen god - beskyt dig

6 måneder siden |  0 comments  |  Sundhed

Kalenderen er meget tæt på at vise juni og det betyder sommer og sol for de fleste vedkommende, lgiesom det betyder at varmen for alvor er på vej ind over os. Maj har været en utrolig varm måned og meget tyder på juni bliver endnu varmere.

Strandturen skal blive god

Det er også sæson for tage til de mange kyster rundt om i landet for at nyde vandet og solen, men der en hage ved alting, og når det kommer til solen, så er det de farlige UV stråler, som desværre er skyld i mange tilfælde af hudkræft hvert år. Det er noget som er hver at tænke på inden t-shirten smides og kroppen plantes på håndklædet i strandkanten.Solen er en kendt dræber, men der findes flere gode værn i mod det, nemlig solcreme! Det er et godt udgangspunkt og det første sted du skal starte. Der findes rigtig mange forskellige muligheder derude, og der er også forskel på virkningen af dem.

Hvilken solcreme?

Det er et godt spørgsmål, med flere svar. Først og fremmest så handler det meget om hvor du skal hen, er det sydpå så kræves der en god solcreme, er det nordpå til polarcirklen eller noget i den dur, så er det også vigtigt med solcreme, men så skal den måske ikke være ligeså stærk.Tommelfingerreglen hedder sig faktor 15 herhjemme, hvor de bruges ca. 40 ml for en voksen og det halve for et barn. Det betyder at en bøtte solcreme helst ikke skal holde alt for længe, da der skal bruges noget for at bevare virkningen af det.SKal du forbi de mere varme himmelstrøg sydpå, så er det også vigtigt at skrue op for faktoren. her anbefales det som udgangspunkt at bruge faktor 30, er du særlig udsat så skal der bruges faktor 50, som er tæt på at være helbeskyttende, da kun meget få stråler kan trænge igennem den.

Er skaden sket?

Er uheldet ude og skaden sket, så står du højst sandsynligt med en grim omgang soleksem, som ikke er videre spændende. Det kan heldigvis behandles relativt nemt, du kan finde udvalg af muligheder via linket.Andre gode råd til hvis skaden er sket, kan være svære at finde; Men et af de helt simple er at holde de berørte områder kølige. På den måde undgår du at det bliver værre. Det er lidt det samme som hvis du brænder dig på noget varmt. Så er ventilation og måske koldt vand altid en god ting.

Andre gode råd til strandturen

Der er også andre faer som lurer når turen går til stranden. Det er bl.a. risikoen for at blive brændt af f.eks. brandmænd. Det kan gøre ekstremt ondt og hvis du er typen med allergi, kan det nemt blive en dårlig dag. Her kan en engangskraber være redningen sammen med lidt eddike. Førstnævnte fjerne de varme tråde sidstenævnt lindrer smerten, og fungerer som en slags antimiddel mod giften fra brandmanden.Ved eksempelvis bistik anebfales det at medbringe allergipiller og noget til at suge gift ud med. Et løg kan være lindrende for smerten, men virker ikke hver gang.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Tandlæge København

6 måneder siden

0 comments

Ting, du skal være opmærksom på, før du får dig en ny tandlæge

Bor du i København, og leder du efter en ny tandlæge, der kan opfylde dine ønsker og behov? Mange tandlæger oplever, at deres patienter gentagne gange udsætter deres tandlægebesøg, og det kan i sidste ende få alvorlige konsekvenser for deres tænder....

karsprængninger

7 måneder siden

0 comments

Sådan kommer du karsprængningerne til livs

Karsprængninger er bittesmå, synlige blodårer, som ligger lige under huden. De er ofte til at finde på ansigtet, men de optræder også på ben, arme og krop. Årerne snor sig under huden, og mange sammenligner derfor de grenformede blodårer med spindelv...

D-vitaminer

8 måneder siden

0 comments

Spis dine D-vitaminer

D-vitaminer er essentielle for vores velbefindende, fordi vitaminet hjælper os med at optage og omsætte den kalk, vi indtager, så vores knogler forbliver sunde og stærke. Nylige studier indikerer også, at D-vitaminer har andre fordele, for eksempel s...