Blodtryk: Sådan holder du kroppen i balance

Hvad betyder forhøjet blodtryk egentlig? Blodtrykket er målingen af hvor stor kraft, hjertet pumper blodet rundt i kroppen med – og hvor stor modstand, der er i blodkarrene. Har du forhøjet blodtryk presse blodet igennem pulsårerne med et højere tryk end normalt.

Blodtryk angives med to tal. Det normale blodtryk er 120/80 mmHg. Og hvis blodtryksmåleren viser 140/90 mmHg eller højere i hvile, er der tale om forhøjet blodtryk.

Der er heldigvis mange ting, du selv kan gøre for at golde blodtrykket nede.

#1 Tag din medicin

Får du ordineret medicin mod forhøjet blodtryk, er det naturligvis trin 1. Den slags recepter bliver ikke skrevet for sjov, så følg lægens henvisning. Husk at du altid skal kontakte din læge, hvis du oplever ubehag af medicinen.

#2 Få en god nattesøvn

Vidste du, at dårlig nattesøvn i en periode kan få blodtrykket til at stige? Derfor er det vigtigt, at du får slappet af, før du skal sove.

#3 Undgå stress

Stress er som udgangspunkt ikke godt for noget – heller ikke dit blodtryk. Stressen kan opstå, når du måske føler, at du ikke har kontrol over tilværelsen eller kan koble fra.

Det er vigtigt at huske på forskellen mellem travlhed og stress. For vi tager ikke skade af at have travlt, men bliver travlheden efterfulgt af fysisk ubehag, søvnløshed eller lignende tangerer det til stress. Almindelig travlhed vil i højere grad give dig en følelse af at være energisk og ovenpå.

#4 Drik en rødbede eller to

Blodtrykket kan faktisk også reguleres gennem kosten. Har du tendens til højt blodtryk kan det hjælpe med rødbedesaft. I rødbeder findes nemlig nitrat, som kan omdannes til nitrit og senere til kvælstofdioxid.

Det lyder måske som noget af en kemisk bombe, men det er lige præcis kvælstofdioxid, som får blodkarrene til at udvide sig og dermed blodtrykket til at falde.

#5 Kvit cigaretterne

Det er en velkendt sandhed, at rygning øger din risiko for hjerte-kar-sygdomme. Når du ryger tager blodkarrene skade, blodet størkner lettere og årerne forsnævres.

#6 Spar på salt

Selvfølgelig skal maden smage af noget, og der er salt ikke til at komme udenom. Men salt øger også blodtrykket.

Den simple forklaring er, at salt binder væske. Det betyder, at der samles mere væske omkring hjertet, som også skal pumpes rundt. Samtidig bliver blodkarrene stivere og salt kan påføre dem direkte skader.

Så hver opmærksom på saltindholdet i eksempelvis pålæg, chips og færdigretter. Der er ofte mange gram at hente med lidt opmærksomhed.

#7 Hold igen med lakridserne

Er du glad for lakrids? Så bør du nok begynde at lede efter en lækker erstatning – i hvert fald bare til nogle af dem.

I lakrids findes et stof, glycyrrhizin, som holder på kroppens salt og vand. Og vi har netop slået fast at salt har negativ påvirkning af dit blodtryk.

#8 Drop aftenkaffen

Kaffe har tidligere været under anklage som en af de helt store syndere, når det kom til forhøjet blodtryk. I dag er kaffen frikendt – sådan da. For anbefalingen lyder stadig, at du bør skære lidt ned.

Det betyder, at kaffeforbruget højest bør være 5-6 kopper i løbet af dagen – og ingen kaffe om aftenen.

#9 Hold øje med vægten

Din vægt betyder også noget for blodtrykket. Hele kredsløbet belastes nemlig af overvægt. Det er på ingen måde en hård slankekur, vi lægger op til her.

Du skal bare spise efter kostrådene, spare på fedt og sukker samt huske at få pulsen op minimum 30 minutter hver dag. Det kan være en gåtur i rask tempo, at du tager trapperne i stedet for elevatoren, eller at du cykler på arbejde.

#10 Se effekten med en godkendt blodtryksmåler

Er du i risikogruppen eller er du bare nysgerrig på din egen sundhed? Så findes der masser af muligheder for at holde nøje øje med dine værdier. Du kunne jo starte med at anskaffe en blodtryksmåler. På den måde kan du virkelig se effekten af din indsats med de ovenstående råd.

Blodtryksmålere findes i et væld at udgaver. Så mon ikke, der også er en til dit behov og dit budget.

At have tandpine

At få tandpine er altid ubelejligt og smertefuldt. Tandpine er en af de værste smerter der findes. Man kan ikke rigtig holde ud at være nogle steder, og det er svært at tænke på andet, mens det står på, fordi det simpelthen gør ondt. Det er svært for andre at forstå din smerte, hvis de ikke selv har oplevet at have tandpine. Mundet er et af de sansesteder, hvor vi føler mest, derfor vil en tandpine også føles langt mere smertefuld, end den måske er, men det får os i det mindste til at gøre noget ved problemet i løbet af kort tid, da det ikke er til at gå rundt med eller at se det an over tid. Man bliver nødt til at reagere på det med det samme.
Opstår din tandpine i København, så er det nemt at få en akuttid hos en tandlæge.

Akuttid til tandpine i København

Hvis du bor i København er omegnen, så er det altid godt at vælge en tandlæge, hvor det er til at komme til, så du ikke først skal vente i en lang telefonkø, for derefter at vente i måneder på en tandlægetid. Man kan jo ikke gå rundt med tandpine i flere måneder. Et godt bud på en tandlæge, der har tid, også når det er akut, er hos tandlægerne på Frederiksberg. Her er det altid muligt at få en akuttid, og åbningstiderne er lange. Der er ligeledes åben om lørdagen, hvilket er helt perfekt, hvis din tandpine opstår i weekenden.

Der er ingen grund til at rende rund med ondt i tænderne over længere tid, tag i stedet til tandlægen, få undersøgt hvad smerten skyldes, og slip derefter af med den, så du kan fortsætte din hverdag som vanligt. Du kan faktisk blive smertefri samme dag, som smerterne opstår, hvilket helt klart er at foretrække.

Hvad skyldes tandpine

Tandpine kan skyldes mange forskellige ting. Der kan dermed være mange årsager til, hvorfor man får tandpine. Det er derfor vigtigt at få undersøgt årsagen til smerterne hurtigt. Det bliver aldrig bedre af at vente, ofte tvært i mod. En hyppig årsag kan være et hul eller en revne i en tand. Hvis det for eksempel gør ondt, når du indtager varmt eller koldt, så kan det være et tegn på et hul eller en revne. Smerterne opstår her, fordi der er direkte åben til nerverne, som generes.
En anden hyppig årsag er betændelsestilstande. Disse kan nemt opstå i for eksempel visdomstænder, som endnu ikke eller kun delvist er frembrudt. Smerter fra betændelse er ret kraftige, da de gerne stråler ud i kæben og de omkringliggende muskler. Betændelsestilstande giver en skrækkelig dårlig ånde, som man ofte selv kan lugte og væmmes ved.

Tandpine kan skyldes mange flere ting, og ofte er det kun en tandlæge, som kan finde den præcise årsag, og dermed behandle den.

Er man så uheldig at skulle få tandpine, er man derfor nødt til at blive undersøgt af en tandlæge inden det udvikler sig og blive værre.

Flotte og naturlige møbler til ham

I de seneste år har vi set en udvikling væk fra det tekniske og det kunstige, og hen mod det naturlige og autentiske. Det skyldes en række forskellige aspekter, som til dels har noget med miljø og forurening at gøre.

Klimaforandringerne og den globale opvarmning har nemlig gjort rigtig mange opmærksomme på, at de skal tænke over deres forbrug og de ting, som de køber og skiller sig af med igen. For eksempel er der øget fokus på minimering af plastik, genbrug og køb af økologiske madvarer uden e-numre.

Gaver til ham i den nye tidsånd

Når man skal finde en julegave eller fødselsdagsgave til manden man holder af, så kan man med fordel forholde sig til den nye, naturlige tendens. Ofte går mænd måske ikke så meget op i genbrug og bæredygtighed. Til gengæld går de op i gode, naturlige materialer, og godt håndværk.

Og man kan nemt kombinere det gode håndværk og de naturlige og bæredygtige produkter i én gave. Et rigtigt godt område at kigge på her, kunne være møbler. Møbler er noget, som man altid kan bruge. Og så er det noget, som både mænd og kvinder ofte har en stor interesse i.

Lækre møbler i træ

Leder man efter møbler til en gave til manden i ens liv, så kan man med fordel kigge efter snedkervarer. Snedkervarer er udført i træ, og ofte er kvaliteten på denne type af møbler virkelig høj. Træet er slidstærkt og holdbart, og møblet kan holde længe.

En omgang olie kan desuden redde rigtig meget og få et bord, en stol eller noget helt tredje til at se nyt og flot ud igen. Hermed kan man investere i mange forskellige møbler til gave, og være sikker på at give noget, som virkelig hitter.

Giv en unik gave

Hvis man gerne vil gøre noget ekstra, så kan man også vælge at give et specialdesignet møbel, som man får lavet særligt til den pågældende person. En møbelform der er hittet rigtig meget inden for denne kategori de seneste år er plankebordet.

Et plankebord består ofte af en bearbejdet plade i træ, sat sammen af planker i forskellig farve og af forskellig træsort. Bearbejdningen giver et rustikt men alligevel æstetisk udtryk, og passer godt ind i den enkle og nordiske stil, som mange danskere dyrker. Husk også at købe ben til plankebordet, så pladen har noget at stå på.

Ikke overbevist?

Er idéen med de unikke og bæredygtige møbler ikke lige noget, som virker som den gode idé til manden i dit liv? Så er der slet ingen grund til at stresse eller fortvivle. For der er mange andre gode gavemuligheder til ham, og du kan finde tips og råd på internettet.

Blandt andet kan du nemt finde lister med gode forslag til julegaver til mænd. Her kan du finde gaveinspiration inden for en række forskellige kategorier, så du finder den perfekte genstand at ligge under juletræet eller på gavebordet i år.

3 tips til en nemmere jul

Juletiden er enormt hyggelig og en god mulighed for at være sammen med venner og familie. Selvom man ikke længere er barn, er der en helt speciel følelse i dagene og til juleaften. Jo ældre man bliver, jo sværere er det dog bare at nyde denne tid. I stedet får stress og uro overtaget. Med et par enkelte forbehold kan du dog nemt få det bedste ud af denne særlige tid.

Hyg med adventsgaver

Adventsgaver er en fin måde at give hele adventstiden en hyggelig atmosfære. Idéen med en adventsgave er, at man hver søndag i advent, altså de fire søndage inden juleaften får en gave. Disse er ofte lidt mindre gaver, men det er på ingen måde nemmere at finde på gaver til hverken barn eller voksen.

Vil du alligevel gerne prøve kræfter med adventsgaver, kan du med fordel købe gaver, der på den ene eller anden måde hænger sammen. De fire søndage i advent passer for eksempel perfekt til et helt sæt tøj.

Giv en pakkekalender

Alternativt til adventsgaver, kan du give dine kære en pakkekalender. Disse behøver nemlig ikke længere at være i form af en chokoladekalender. Selvom denne stadig hitter, er der nu et væld af færdiglavede pakkekalendere til enhver modtager.

Mens konceptet stadig henvender sig, mest til små børn findes der nu pakkekalendere til både børn og voksne.

Vil du gerne gøre din pakkekalender så personlig som muligt, bør du dog overveje at lave den selv. På den måde passer kalenderen perfekt til det forhold, du har til modtageren. Samtidig kan du give pakkekalenderen et tema, elle måske endda kombinere pakkerne med små, søde julehilsner.

Det er vigtigt at huske på, at pakkerne i en pakkekalender ikke skal koste noget særligt. Mange dage er det mere end nok med et par vingummibamser eller et stykke chokolade. Så længe det giver modtageren et smil på læben og en følelse af at være elsket.

Køb ind på Black Friday

Ligegyldigt om du giver fire, fireogtyve eller ingen pakker gennem december måned, kan det nemt blive dyrt. Heldigvis er den amerikanske tradition, Black Friday, på vej ind i det danske land. En dag sidst i november, hvor butikkerne sætter deres priser voldsomt ned, og du får mulighed for at købe julegaver til en brøkdel af deres egentlige pris.

På den måde slipper du desuden for at skulle stresse rundt hele december måned med det formål at købe julegaver samtidig med en endeløs strøm af julefrokoster og julekalendere, der helst skal ses hver aften i fjernsynet. Så er juleindkøbet allerede klaret i november.

At kunne finde de bedste tilbud på Black Friday kræver imidlertid en god teknik. Først og fremmest sender mange butikker tilbudskataloger ud med deres bedste tilbud. Disse kan være rigtig gode til at bedømme, hvorvidt det overhovedet kan betale sig at bruge sin tid i lige netop den butik. Black Friday lever desuden i bedste velgående online. Lige meget hvor du køber dine gaver, er du sikret en nemmere og billigere jul.

Sådan kan du komme i form uden at bruge penge på et fitnesscenter

Det kan for rigtig mange mennesker virke enormt uoverskueligt, at skule bruge en masse penge hver måned på et fitnesscenter. Andre mennesker synes måske mere det virker gruopvækkende at skulle træne i et rum med så mange andre mennesker. Men i form skal man jo: der er ikke nogen vej udenom. Hvis du som så mange andre frygter træningsentret, er der derfor god grund til at starte med at træne hjemmefra. Men hvordan går man overhovedet i gang med sådan et projekt?

Overvej yoga for at variere din træning

Yoga er for mange et rigtigt godt sted at starte. Yoga er nemlig nødvendigvis ikke den eneste træningsform du bør benytte dig af for at komme i form, men er et rigtigt godt supplement. Dette er nemlig en fremragende måde at strække musklerne ud og holde din krop smidig og derigennem mere klar til styrketræningen. Til at lave yoga i hjemmet skal du ikke bruge meget udstyr, blot en yogamåtte samt eventuelt en foam roller. En foam roller sørger for at massere dine muskler og kan redde dig fra meget smerte i fremtiden. Yoga er ikke det mest krævende når det kommer til udstyr, men en smule slipper du ikke udenom at eje.

Forlad hjemmet og træn med en makker

For at sørge for at holde dit inspirationsniveau højt, er det for mange en god idé at træne med en partner. Find eventuelt en ven der også er på et begynderniveau, så I kan inspirere hinanden og holde moralen høj. Dette betyder også at du højst sandsynligt får lov til at forlade hjemmet, og skifte miljø når du træner med vand og muligvis din yogamåtte og begiv dit ud af hjemmet når der skal trænes. Når du skal forlade hjemmet er det mest praktisk med en decideret træningstaske til måtte, skiftetøj, vand og håndklæde.

Det kan også tænkes, at I hellere vil udenfor og dyrke jeres motion. Til dette formål er skoven eller en park fremragende. Her vil I, helt gratis naturligvis, kunne udfolde jer og svede mens I får frisk luft.

Udstyret er helt essentielt – og tilmed en én-gangs investering

Hvis du virkelig vil i god form, er du muligvis nødt til at gøre mere for dig selv, end blot yoga. Her er det en god idé at ty til cardio og styrketræning. Disse to aspekter til en god træning kan naturligvis dækkes ind på mange måder. Klogt er det dog, for folk der ikke har alt for meget tid, at kombinere disse to ting. Her kan du eventuelt vælge en pedaltræner, der måske giver din kondition et boost, mens den samtidig styrker dine muskler i armene. Overvej eventuelt udvalget på hok.dk, og se om dette ikke kunne være noget for dig. Der er ingen grund til ikke at spare så meget tid som muligt, når det kommer til træning i hjemmet. Med det essentielle udstyr til enhver god træning: foam roller, træningstaske og pedaltræner, kan du lynhurtigt komme i dit livs bedste form. Hjælp dig selv til en sundere hverdag.

Få en sund og bikiniklar krop med juicekuren

Der findes rigtig mange former for kure i dag med det ene formål at tabe dig og få den krop du drømmer om – udenpå. Men hvad med indersiden? Og hvad med hovedet?

Vi kvinder er ofte vores egen værste fjende og kritiker. Hver dag skælder vi vores kroppe ud og taler grimt til dem. Vi går på kur, hvor vi piner kroppen for at kunne klemme den ned i de størrelser vi tror vi skal kunne passe. Men hvorfor ikke være glad i den krop vi har eller vælge en kur, der er sund for kroppen?

En sund krop er en smuk krop

De fleste af os ved godt, at vi skal spise 6 stykker frugt og grønt om dagen for at opfylde sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det kan dog være svært at nå hver dag på den klassiske facon, men hvad med at investere i en juicer, så du kan indtage dine grøntsager på den måde? Det er let og lækkert og så er det sundt.

Du kan få en færdiglavet juicekur, der er lige til at stille i køleskabet og drikke. Den leveres komplet med alt, hvad du skal bruge sammen med en udførlig guide til, hvordan du skal bruge den, for at få det optimale ud af det.

Det er en af de sundere former for kur, der findes i dag. Er du ikke til den færdige version eller synes du det er for meget at binde sig til, kan du investere i en juicer og bruge den til at få dine daglige seks på en let og lækker måde.

Er din krop sund og er du glad i den krop du har, så kan det ses på din udstråling og holdning – og dét gør dig smuk!

Sol, strand og badedragt

Bor du tæt på de danske kyster eller skal du på ferie sydpå betyder det bikini eller badedragt og for rigtig mange kvinder er det en meget skræmmende tanke.

Der er dog ingen grund til at blive hjemme, for det handler i bund og grund om at finde en badedragt du føler dig godt tilpas i.

Der findes en uudtømmelig mængde forskellige bikinier og badedragter, der har til formål at kunne få alle kvinder til at føle sig smukke på stranden – og der er også en til dig!

Om du er til stropløs eller stropper, med cut-outs eller off-the-shoulder, klassisk eller med et twist, så skal du nok kunne finde den helt rigtige badedragt, så du kan føle dig som den skønne havfrue du er på stranden.

Køleskabe

Ja, hvordan er det lige et køleskab passer ind i denne tekst? Jo, for vil du gerne leve sundt, er det vigtigt at opbevare dine sunde og lækre madvarer rigtigt, så de holder sig sprøde længere.

Rigtig mange af de frugter og grøntsager vi køber, kan holde sig friske meget længere, hvis vi opbevarer dem i køleskabet.

Det er også her vi skal slå hårdest ned og få fjernet alle fristelserne, for hvis de ligger der, så bliver de også spist.

Sådan kan du få en nemmere og stressfri hverdag

Det er ikke nemt at holde alle bolde i luften i hverdagene for den almindelige dansker. Der skal smøres madpakker, arbejdes, hentes børn, gøres rent og laves aftensmad. Det er sjældent at man føler, at man har lidt ekstra tid til at afstresse. Dette kan dog resultere i en bunke af helbredsmæssige problemer – både fysiske og psykiske. Men der er heldigvis hjælp at hente. Der er nogle ting du kan gøre for dig selv, der utvivlsomt vil medføre en mindre stressende hverdag.

Lovlig cannabis olie mod angst og lignende

Angst er en ærgerlig bivirkning af i dags hektiske samfund. Flere og flere danskere går ned med lige netop denne sygdom, der er vanskelig at både identificere og helbrede. Cannabis olie er derfor noget de færreste overvejer, når det kommer til at håndtere deres angst. Cannabis olie er blevet udråbt af mange til et mirakelmiddel. Folk med depression, stress, smerter og migræne har i overvældende og overraskende mængder udtalt sig om de yderst positive og effektive effekter af cannabis olie.

Angst er heldigvis blandt disse kurerbare sygdomme, der har vist sig modtagelige overfor cannabis oliens effekter. Angst er i høj grad noget der kan påvirke ens hverdag og man bør derfor gøre alt hvad man kan for at mindske sine symptomer. Cannabis olie er en nem genvej til at gøre netop dette.

En juicer til et ekstra skud af energi

Hvis dit problem ikke ligger i angsten, men i højere grad i et faldende energiniveau, er det måske et andet sted du skal søge efter dine svar. Her er din kost altid et godt sted at begynde. Alt for mange danskere prioriterer de hurtige måltider, fremfor de sunde og mættende. Dette betyder at man ikke får de vitaminer, grøntsager og frugter man har behov for. Efter et stykke tid med denne kost vil man mærke sit energiniveau falde drastisk, hvilket på sigt kan føre til alvorlige helbredsmæssige problemer.

Diætrelaterede problemer kan heldigvis afhjælpes på meget simpel vis. Eksempelvis kan du anskaffe dig en juicer. Med en juicer bliver det pludselig simpelt og let som en leg at få de tiltrængte vitaminer, du har behov for, for at få den tiltrængte energi i hverdagen.

Bag dig til en simplere hverdag

Men diæt er naturligvis heller ikke nok for alle, for at få mest muligt energi i hverdagen. Mange mennesker har behov for at helt afstresse med én eller anden form for fritidsaktivitet. Her vælger mange at bage som en afslappende aktivitet. Sæt en eftermiddag i weekenden til side hver uge til at bage, og smid bagværket i nogle kagedåser, så der er kage til resten af ugen.

Selvom det kan være vanskeligt at finde tid til at lave disse ting, vil du uden tvivl opdage at det har været tiden værd. Der er ikke noget der kan give én energi, som at helt stresse af med en fritidsaktivitet som man elsker. Gør dig selv en tjeneste og arbejd for at gøre din hverdag lidt nemmere.

3 tips til de nybagte forældre

Babylykken er stor, når en lille ny lige er kommet til verdenen. Det er en spændende tid, hvor alting føles nyt. Hvis det er første gang du oplever at have ansvaret for et lille nyt liv, kan det godt virke meget overvældende, så her får du 3 tips til en vellykket tid med din guldklump.

Find frem til de allerbedste råd

Selvom man godt kan føle sig på bar bund når man har baby i armene for første gang, skal man huske på at man ikke er alene. Sygeplejersker, familiemedlemmer og venner står klar med hjælp og råd.

Tænk over at det er dit eget barn, og du selv kan vælge hvordan du vil opdrage det. Føl dig ikke presset til at gøre noget, fordi et velmenende familiemedlem eller ven siger det. Hvis du ikke kan se fornuften i det, så er det bedst at du gør det på din egen måde, så du kan stå inden for din børneopdragelse. Hvis du er i tvivl, så spørg for eksempel din mor eller far ad. De fik jo opdraget dig – så har de sikkert noget erfaring at give videre.

Der findes desuden mange sider og blogs på internettet hvor mødre, sundhedsplejesker og andre med forstand på området giver deres erfaringer og tips, tricks og råd videre. Om ikke andet kan det være god inspiration, og guide dig i den rigtige retning i forhold til hvad vi vil vælge at gøre.

Du kan for eksempel finde tips til nybagte forældre her.

Undersøg på forhånd hvilke produkter der er bedst

Som ny forælder er der mange ting, man skal have fat på. Barnevogn, seng, højstol og så videre. Noget kan du være heldig at arve fra familie og venner, men der er stor chance for at du ender med selv at skulle ud og investere i nyt.

Gør dig selv en stor tjeneste og undersøg på forvejen det produkt du vil købe. På hjemmesider som denne finder du udførlige købsguides, som fortæller dig hvad du skal være opmærksom på i forhold til køb af nyt babyudstyr.

Husk derudover at lytte til råd fra dine bekendte, mor, far og andre du kender som har forstand på emnet. Hvis du er i en mødre- eller forældregruppe, kan du også høre dem ad i forhold til hvilke produkter de bruger, og hvad der fungerer bedst for dem.

Ønsk dig brugbare ting i babygave

Det kan være du vælger at fejre den nye guldklump. Holder du en fest, kan du godt forvente at få gaver fra folk som vil ønske dig tillykke med baby. Nogle gange får man kan man risikere at få en masse ting, som man på forhånd ved man ikke vil få brugt eller få brug for. Derfor er der ingen skam i at skrive en ønskeliste. Så slipper du for at få noget du ikke vil have, eller noget du allerede har i forvejen.

Husk også at skille dig af med de gaver du får, som der ikke er brug for. Så ligger de ikke i dit baghoved og prikker til din samvittighed.

3 gode råd til hvorfor morgenmaden er vigtig

Morgenmaden er en af dagens vigtigste måltider. Ifølge seneste forskningsresultater viser det sig, at mellem 15 – 30% IKKE spiser morgenmad hver dag. Dette tal er meget højt, eftersom morgenmaden gang på gang har vist sin vigtighed. Vi giver dig i dag 3 gode råd til hvorfor du også skal prioritere din morgenmad hver dag.

Få en god start på dagen

Det er vigtigt med en god start på din dag. Èn af måderne at få det på, er ved at spise et sundt og nærende morgenmåltid. Du bør på ingen måde nedprioritere dette, da det kan påvirke hele din dag negativt, hvis du vælger morgenmaden fra. Ligeledes vil du have en større tendens til at søge sukkerrige drikke eller spise, da du kan erfare et meget lavt energiniveau i morgentimerne. Det er især ved stillesiddende jobs, såsom funktionærer.

Mangler man energi, er det fristende at drikke noget sukkerigt, eller endnu værre også drikke med et højt koffeinindhold. Størstedelen af de energidrikke der fås på markedet, er fyldt med sukker, koffein og et hav e-numre, som hverken gavner eller styrker din krop. Ligeledes vil dit blodsukker blive meget ustabilt, og effekten heraf vil være kortvarig, og faktisk fungere således, at du har behov for endnu mere sukker efter blot 30 – 45 minutter.

Med en sund kost fra morgenstunden vil du have et langt mere balanceret blodsukker.

Hold din vægt

I en tid hvor mange snakker om at tabe sig, eller måske bare holde ens nuværende vægt, findes der over tusindvis af forskellige metoder til netop dette. Dog bliver man nødt til at være en smule kritisk i sin research.

Øg dit energiniveau og styrk din hukommelse

Ønsker du at have mere overskud og styrke din hukommelse, er det endnu et godt argument for at du skal sørge for at få din morgenmad. En sund og nærende morgenmad behøver ikke at tage lang tid at lave. Vi har samlet tre nemme og gode morgenmåltider, du med fordel kan prøve at inkorporere i din hverdag.

  1. Havregryn m. æblestykker og mandelmælk.
  2. Ristet rugbrød m. avocado, friske tomater og æg.
  3. Morgensmoothie m. banan, avocado, mandelmælk, blåbær og chiafrø.

Sådan får du en nemmere hverdag

Vi kender alle sammen til hverdagens stress. Rod og mangel på planlægning kan somme tider få det hele til at virke uoverskueligt. Dog er der hjælp at hente med nogle få gode råd til, hvordan du kan få en nemmere hverdag.

Nemmere hverdag med måltidskasser

Måltidskasser er efterhånden blevet mere og mere almindelige herhjemme. Det kommer af, at hverdagen for mange ofte kan virke stressende. Det er blevet utrolig svært at finde en god balance i det daglige, da der hele tiden er flere ting vi skal nå. Samtidig er det også blevet en udfordring for mange mennesker at leve sundt, da færdigmad jo ofte er den hurtigste løsning.
Her kan disse måltidskasser være en god løsning, da man således modtager friske råvarer og årstidens frugt og grønt. Der er kommet et bredt udvalg af måltidskasser, og man kan selv vælge om man vil spise økologisk, vegetarisk eller slankemad. Man kan også bestille måltidskasser til børnefamilier med et indhold for alle aldre. Det gør det nemmere for forbrugere at finde den løsning, der passer dem bedst.
Kassen får man leveret lige til døren, og den indeholder mad til et antal dage, man selv vælger. Man behøver derfor ikke tænke på at skulle ud og handle lige så ofte, og derved kan det fjerne en del stress i hverdagen. Man kan blandt andet finde mere information om de forskellige måltidskasser på denne sammenligningsside.

En nemmere hverdag for forældre

Det kan være en stor omvæltning at blive forældre. Her er der rigtig mange ting, man skal tænke på, og mange nye ting man skal huske. Det kan hæve stress-niveauet hos rigtig mange nybagte forældre. Dog er der en hel del man kan gøre for at undgå dette. Først og fremmest er planlægning og vigtig. Hvis man planlægger, hvad man for eksempel skal have at spise, eller hvornår man skal vaske tøj, så er det lige pludselig også lettere at finde tidspunkter at slappe af på.
Ligeledes kan man aftenen før ligge tøj frem til både sig selv og sit barn og derved gøre næste morgen lidt nemmere. En anden måde man kan gøre det nemt for sig selv som nybagte forældre er at anskaffe sig en vikle. På den måde har man begge arme fri til at få handlet ind eller gjort rent, samtidig med at man kan holde sit barn. Se med her for at læse mere om vikler.

En nemmere hverdag i hjemmet

For at skabe en nemmere hverdag i hjemmet kan man sørge for at alt virker som det skal. Hvis vaskemaskinen er utæt, eller køleskabet trænger til en udskiftning, kan det skabe en del irritation og stress i hverdagen. Hvis du trænger til et nyt køleskab, kan du klikke dig ind på siden her. Ved at udskifte det der ikke virker, kan din hverdag blive meget nemmere. Derudover kan man også dele rengøringen op, således at alle i familien hjælper til. Det samme gælder for madlavningen, som også kan gå på skift. Det kan alt sammen være med til at give et tiltrængt pusterum i en ellers travl hverdag.